با توسعه صنعت برنامه نویسی شاهد عرضه انواع نرم افزار های کاربردی ویندوز با قابلیت های متنوع و کلیدی هستیم ، وجود بسیاری از این نرم افزار ها برای هر کاربر حرفه ای ویندوز یک نیاز حیاتی بشمار می آید، اما نکته ایی که قابل تامل است اعتبار سنجی این دسته نرم افزار هاست!!
از آنجایی که نصب برنامه های کاربردی ویندوز در صورتیکه از منبع معتبر یا بروز رسانی های منظم همگام با مایکروسافت برخوردار نباشند می توانند به سیستم عامل آسیب جدی وارد کنند و این معضل ممکن است کاربر را به نقطه ای برساند که مجبور به تعویض ویندوز شود. اما در اینجا میخواهیم شما را با ابزارهای کاربردی ویندوز که با استفاده از آنها نیازی به نصب نرم افزار های اضافی ندارید آشنا کنیم . با عصر تکنولوژی همراه باشید.
۱- Snipping Tool
احتمالا برایتان اتفاق افتاده است مشغول وبگردی باشید و به سایتی برخورده باشید که تصاویر و نوشته های آن قابل کپی کردن نیست یا ممکن است نیاز به بخشی از تصویر روی صفحه نمایش داشته باشید . ابزار Snipping اینکار را برای شما آسان کرده است کافیست به منوی استارت بروید و از زیر شاخه Accessories آنرا انتخاب کنید . البته بر روی تمام صفحات کلید دکمه ای با نام PrSc (پرینت اسکرین ) وجود دارد که عمل مشابه گرفتن عکس از صفحه نمایش را انجام میدهد . اما ابزار Snipping Tool امکانات وسیع تری را برای کاربرانی که به این قابلیت نیاز دارند فراهم نموده است .
۲- Windows Defender
آنتی ویروس ها یکی از نرم افزار های ضروری در ویندوز بشمار می آیند در همین راستا شرکتهای مختلفی اقدام به عرضه نرم افزار های امنیتی با قابلیت های مختلف کرده اند و در مقاطع زمانی مختلف با ارائه امکانات جدید سعی در رقابت و به چالش کشیدن سایر رقیبان خود دارند . شرکت مایکروسافت هم با ارائه ابزار ویندوز دیفندر از ماراتن تامین امنیت ویندوز جا نمانده و با تغییرات جدید و بروز رسانی قابل توجه در ویندوز ۸ ادعا نموده است که با وجود این ابزار نیازی به نصب آنتی ویروس بر روی سیستم خود نخواهد بود. ویندوز دیفندر جدید مایکروسافت نیازی به آپدیت مکرر و اسکن دستی توسط کاربر ندارد و بصورت خودکار وظیفه تامین امنیت سیستم عامل را انجام خواهد داد.
۳- Startup Manager
یکی از بهترین راههایی که بتوان بدون ارتقا سیستم به سرعت اجرای برنامه ها افزود نصب نرم افزار های بهبود دهنده سرعت و مدیریت اجرای برنامه ها می باشد. در نسخه های قبلی ویندوز کاربران می توانستند با تایپ عبارت msconfig در پنجره run برنامه هایی که هنگام بالا آمدن ویندوز اجرا می شدند را مدیریت کنند و با حذف اجرای برخی برنامه ها که اجرای فوری آنها ضروری نیست سرعت سیستم خود را بهبود ببخشند ، اما در نسخه ۸ ویندوز به بعد این ابزار در منوی Task Manager که دسترسی به آن ساده تر است قرار دارد .
۴-Disc image burner
این ابزار به کاربر این امکان را میدهد که بدون نصب نرم افزارهای رایت سی دی و دی وی دی ، بطور مستقیم اطلاعات مورد نظر خود را بر روی دیسک های مختلف رایت کند. برای اینکار کافیست یک دیسک خام را درون رایتر دستگاه خود قرار دهید و با کلیک راست بر روی درایو مورد نظر گزینه burn to Disk را انتخاب نمایید.
۵-Map network drive
اگر به محلی مشخص در هارد دیسک کامپیوتر خود بطور مکرر احتیاج دارید و از یک شبکه محلی کوچک home group استفاده می کنید ، میتوانید با استفاده از این ابزار محل مورد نظر خود رابعنوان یک درایو مجزا اصطلاحا map کنید. برای انجام اینکار کافیست بر روی فولدر مورد نظر خود در شبکه کلیک راست کنید و گزینه Map network drive را انتخاب کنید.